LET OP:

Lees deze voorwaarden goed door voordat u een dagkaart parkeren, een dagontheffing milieuzone of een dagontheffing voor lengtebeperking aanvraagt.
Als u een aanvraag doet, betekent dit dat u deze voorwaarden accepteert. U kunt deze ontheffing niet meer ruilen of teruggeven. Met deze ontheffing moet u parkeren zonder dat u hinder veroorzaakt. Aanwijzingen van een toezichthouder moet u opvolgen.


Voorwaarden voor de dagontheffing milieuzone

 1. Bedoeld voor vrachtwagens die niet voldoen aan de norm voor de milieuzone.
 2. De dagontheffing milieuzone is alleen geldig als het registratienummer duidelijk voor de voorruit in het voertuig ligt. Het moet van buitenaf zichtbaar zijn.
 3. De dagontheffing milieuzone geldt niet als een ontheffing voor andere gesloten verklaringen. Voorbeelden: de lengtebeperking en het selectieve toegangsgebied.
 4. De dagontheffing milieuzone geldt niet als parkeerontheffing.


Voorwaarden voor de dagkaart betaald parkeren 

 1. Een dagkaart parkeren garandeert geen parkeerplaats.
 2. De dagkaart is alleen geldig als het registratienummer duidelijk voor de voorruit in het voertuig ligt. Het moet van buitenaf zichtbaar zijn.
 3. De dagkaart geldt alleen voor de op de ontheffing aangegeven plaats.


Voorwaarden voor dagkaart parkeerverbod, vergunninghoudersplaats, trottoir en laad- en loshaven binnenstad 

 1. U komt in aanmerking voor een dagkaart parkeerverbod en vergunninghoudersplaats als u uw voertuig nodig hebt bij uw werkzaamheden.
 2. Als u uw materialen uit kunt laden hebt u uw voertuig niet nodig bij uw werkzaamheden. U kunt dan een dagkaart betaald parkeren aanvragen. U mag voor de deur lossen en daarna uw voertuig verzetten naar een betaald parkeerplaats.
 3. De dagkaart parkeerverbod en vergunninghoudersplaats garanderen geen parkeerplaats.
 4. De dagkaart parkeerverbod en vergunninghoudersplaats zijn alleen geldig als het registratienummer duidelijk voor de voorruit in het voertuig ligt. Het moet van buitenaf zichtbaar zijn.
 5. De dagkaart parkeerverbod en vergunninghoudersplaats gelden alleen voor de op de ontheffing aangegeven plaats.


Voorwaarden voor de dagontheffing lengtebeperking 

 1. De dagontheffing lengtebeperking is alleen geldig als u met een vrachtwagen rijdt die langer is dan tien meter én een lading vervoert die niet deelbaar is.
 2. De dagontheffing lengtebeperking is alleen geldig als het registratienummer duidelijk voor de voorruit in het voertuig ligt. Het moet van buitenaf zichtbaar zijn.
 3. De dagontheffing lengtebeperking geldt niet als een ontheffing voor andere gesloten verklaringen. Voorbeelden: de lengtebeperking en het selectieve toegangsgebied.
 4. De dagontheffing lengtebeperking geldt niet als parkeerontheffing.


Voorwaarden voor de dagkaart parkeren woonwijken 

 1. In woonwijken gelden geen extra voorwaarden. Hier mag je altijd een ontheffing aanvragen.


Dagkaart parkeren, dagontheffing milieuzone of -lengtebeperking Ga naar onze website